strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Všechny články

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Populistický politik aneb (ne?)přítel pracujícího lidu 26.4.2016     přečteno: 4825     příspěvky: 0
Když dnešní korporátně svobodná média používají výraz "populistický politik", tak to začíná znít prakticky stejně, jako když státní nesvobodná média, před rokem 1989 používala výraz "nepřítel pracujícího lidu".
Škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí národní vlajku 1.4.2016     přečteno: 4939     příspěvky: 0
Je to škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí vlastní jednotnou národní vlajku. Prostě mají asi smůlu... Až by k nám přijel na státní návštěvu nějaký vysoký politický představitel z USA, vyvěsil bych ji na protest. Mohl bych se do ní zabalit jak do deky a jít někam se zápalem a odhodláním demonstrovat.
Když světlo přichází dříve než tma a tma přichází dříve než světlo 22.3.2016     přečteno: 5129     příspěvky: 0
Možná jste to někdy také zažili. Máte živý a barevný sen, tak živý a barevný, že je to vize, na kterou nezapomenete. Nezapomenete na ni roky, desetiletí a pamatujete si ji zcela jasně celý svůj život. Když si na ni vzpomenete, vybaví se vám ve všech svých detailech. Tak hluboko se některé sny-vize, dokážou vtisknout do lidské paměti.
Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, neboť… 6.2.2016     přečteno: 4919     příspěvky: 0
Evropa má pravděpodobně v plánu stát se duhovou multikulturní velmocí, velmocí lidských práv a svobod, skvělým to místem pro život… Myšlenka krásná a vznešená. Kolik takových idejí se lidstvo již pokusilo realizovat? Kolik lidských životů už sociální experimenty stály? Asi už to nikdo nikdy nespočítá.
Po roce vánoce a rok stará sci-fi povídka: Vánoce 2022 v běžné české rodině… 9.12.2015     přečteno: 5159     příspěvky: 0
Před rokem jsem s veselou myslí, upřímnou škodolibostí a úsměvem na rtu napsal poměrně jízlivou sci-fi povídku o tom, jak by mohl vypadat vánoční den v běžné české rodince v nedaleké budoucnosti. Rok uplynul jako voda. Když jsem si svůj literární výtvor po roce přečetl, tak nevím, zda se mám zasmát, či uronit slzu…
Jak demokraticky integrovat multikulturní sektu do společnosti 24.11.2015 - aktualizováno: 26.11.2015     přečteno: 5313     příspěvky: 0
Asi budu patřit do xenofobní sekty, neboť se mi líbil projev prezidenta Miloše Zemana na Albertově… Pojem xenofobní sekta použil premiér Sobotka při své kritice prezidentova vystoupení. Co je vlastně xenofobie?
Tři věci nám mohou Němci závidět 15.11.2015     přečteno: 5130     příspěvky: 0
Jak kdysi moudře poznamenal Francois de la Rochefoucauld (na základě svého života evidentně věděl, o čem mluví): Naše závist trvá vždy déle než štěstí těch, jimž závidíme. Němci jsou v lecčems lepší než mi Češi a v celku je toho poměrně dost co jim můžeme tiše závidět. Přesto jsou pravděpodobně tři podstatné věci, které mohou Němci závidět nám Čechům.
Zavlají také nad Buckinghamským palácem obří rudé trenky? 12.11.2015     přečteno: 5017     příspěvky: 0
Tak do Velké Británie dorazil na čtyřdenní státní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Lidská, či nelidská práva, dostalo se čínskému prezidentovi velkolepého přijetí. Čím to asi bude? Inu asi tím, že ve Velké Británii nemají Prahu a tím pádem ani pražskou kavárnu, hlídacího vlčáka demokracie a velké evropské multikulturní revoluce.
Německý paradox 21.10.2015     přečteno: 4953     příspěvky: 0
Němci jsou zvláštní národ. Mají dril, intelekt, cílevědomost, disciplínu, vytrvalost, vymýšlí skvělé technologie, vyrábí spolehlivá auta, vaří dobré pivo, které šlape na paty tomu našemu, ale občas jim zcela nelogicky hrábne v palici.
Pod plachetkou osoba - aktuální podoba a nová doba 11.10.2015     přečteno: 5059     příspěvky: 0
Kvóty nekvóty, Brusel nám stejně určí své noty. V naší zemi a vlastně v celé Evropě, tím pádem vznikne dopředu pečlivě plánovaná šťastná multikulturní společnost. Tak je to vymyšleno a tak to prostě musí být. Je potřeba začít myslet pozitivně, optimisticky na naši šťastnou budoucnost a začít se připravovat na její blízký příchod.
Jak jsem vyhrál studenou válku 4.10.2015     přečteno: 5041     příspěvky: 0
Pomalu to bude čtyřiadvacet let, co nám skončila studená válka. Ten kdo to neví, tak studená válka skončila podle dnes oficiálně prezentovaného výkladu současné a relativně nedávné historie, rozpadem Sovětského svazu. V tomto centrálním táboře socialismu se ze zcela nepochopitelných důvodů nepovedla reforma daného systému, která se šířila s menším, či větším nadšením...
Adept na Darwinovu cenu desetiletí, století, možná i tisíciletí 21.9.2015     přečteno: 5076     příspěvky: 0
Když nad tím tak přemýšlím, tak současná takzvaná uprchlická krize v Evropě mě asociuje následující situaci: USA jsou v roli jakéhosi výzkumného lékaře - badatele, který vymyslel naprosto nový a skvělý farmaceutický přípravek pro eutanazii - imigrační tsunami. Evropa pracovala ve výzkumné laboratoři, jako nadšená asistentka „hlavního lékaře“.
strana:  1 2 3 4 5  >>
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+