strana:  1 2
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Obyčejné šílenství všedních dnů

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí národní vlajku 1.4.2016     přečteno: 4939     příspěvky: 0
Je to škoda, že severoameričtí indiáni nemají svojí vlastní jednotnou národní vlajku. Prostě mají asi smůlu... Až by k nám přijel na státní návštěvu nějaký vysoký politický představitel z USA, vyvěsil bych ji na protest. Mohl bych se do ní zabalit jak do deky a jít někam se zápalem a odhodláním demonstrovat.
Zavlají také nad Buckinghamským palácem obří rudé trenky? 12.11.2015     přečteno: 5017     příspěvky: 0
Tak do Velké Británie dorazil na čtyřdenní státní návštěvu čínský prezident Si Ťin-pching. Lidská, či nelidská práva, dostalo se čínskému prezidentovi velkolepého přijetí. Čím to asi bude? Inu asi tím, že ve Velké Británii nemají Prahu a tím pádem ani pražskou kavárnu, hlídacího vlčáka demokracie a velké evropské multikulturní revoluce.
Do hlubin vlastní duše… 16.9.2015     přečteno: 4446     příspěvky: 0
Přemýšlel jsem nad tím, čím jsem mohl být v minulém životě. Není nad to, udělat si psychoanalytický výlet do hlubin vlastní duše. Pohodlně jsem se usadil v křesle, odlehčil mysl, zavřel oči a sám sobě počítal do deseti… Náhle se mi zjevila vize mého minulého života...
Depresivně antidepresivní rozjímání nad krizí středního věku 17.8.2015 - aktualizováno: 14.9.2015     přečteno: 4522     příspěvky: 0
Za pár dnů mi bude pětačtyřicet. Je to poněkud divný věk. Lze ho charakterizovat známým rčením: „Mládí v prdeli a do důchodu daleko.“ V podstatě je to ideální charakteristika pro takzvaný střední věk, neboli část života lidského jedince, který se pohybuje plus mínus určité období, okolo předpokládané půlky své životní existence.
Zima se blíží… 8.8.2015     přečteno: 4556     příspěvky: 0
Máme začátek srpna a vedro jako v Africe. Skoro mám pocit, že s uprchlíky z Afriky k nám migruje i to jejich rozžhavené počasí. Možná si trochu tepla a sucha ze Sahary přibalili do batohů s sebou na cestu… Nebo se nějaká euro-komise rozhodla přizpůsobit Evropu i klimaticky, aby se zde uprchlíci cítili jako doma. Člověk si z toho sice dělá srandu, ale v našem sluníčkově roztomiloučkatém EuroSajuzu, by mě už opravdu téměř nic nepřekvapilo.
Rorschachův test na skvrně EU 28.6.2015     přečteno: 5358     příspěvky: 0
Nedávno jsem potřeboval najít něco o Evropské unii. Když nevím, tak hledám. Většinou navštívím relativně spolehlivou Wikipedii, což jsem také udělal. Nalezl jsem hledanou informaci a při té příležitosti koukám, že je zde nová mapa EU, kterou jsem na této wiki stránce dříve nezaregistroval. Ta plastická mapa kulaté zeměkoule, se zeleně vyznačeným územím EU, na mě zapůsobila poněkud zvláštně.
Jak jsem mohl získat Darwinovu cenu 2.6.2015     přečteno: 4866     příspěvky: 0
Život vám někdy připraví poněkud zvláštní situace, které by nevymyslel ani ten nejtalentovanější režisér, scénárista, nebo spisovatel. Pokud máte dostatek smůly, tak v nich hrajete hlavní roli. V podstatě nikdy nemáte tušení, že dostanete hlavní roli v tragikomedii, kterou pro vás osud ve vašem životě připraví.
Má příroda smysl pro humor, nebo pro tradice? 31.3.2015     přečteno: 4866     příspěvky: 3
Dnes ráno jsem se probudil, podíval se z okna a spadla mi čelist. Venku bylo jak uprostřed prosince, za starých, normálních časů. Několik centimetrů sněhu a bílá vánice. Sedím v autě, jedu na služební cestu a říkám si v duchu: Má ta příroda nějaký rozum?
Pravděpodobně se stanu skinwalkerem 4.1.2015     přečteno: 4587     příspěvky: 4
Minule jsem psal o tom, jak se z mého kamaráda Luboše stal skinwalker. Letos o Vánocích se stala v mém životě prazvláštní věc. České zdravotnictví nade mnou vyneslo jakousi kletbu a pravděpodobně se i já stanu skinwalkerem…
Jak se z mého kamaráda stal skinwalker 4.1.2015     přečteno: 5115     příspěvky: 3
Asi všichni, nebo téměř všichni, znáte mytologickou bytost vlkodlaka. A vlkodlak má svého bratrance skinwalkera. Nedávno jsem zjistil, že můj dlouholetý kamarád Luboš se proměnil právě na skinwalkera. Vlkodlak i skinwalker jsou si v mnohém podobni. Vlkodlakem je označován člověk, který je schopen proměnit se ve vlka.
Ztraceni v horečce středeční noci 4.10.2014     přečteno: 4760     příspěvky: 3
Silná horečka občas dokáže vyprodukovat zvláštní momenty a prapodivné situace. Přijel jsem domů od lékaře s diagnózou počínajícího zápalu plic. Vzal jsem si antibiotika, lehl si a po probdělé noci jsem konečně nějaký čas prospal. Vzbudil jsem se navečer, cítíce, jak se mi přitížilo. Dýchalo se mi těžko a na čele jsem si mohl ohřát hrnek s čajem.
Jak prevence ve zdravotnictví, může až k volnému pádu vésti… 4.10.2014     přečteno: 4563     příspěvky: 0
Po relativně velmi dlouhé době jsem onemocněl jakousi ošklivou chřipkou, která se, závidějíc evidentně své zkušenější a krutější sestře ebole, přetransformovala do počínajícího zápalu plic. Člověk si to prostě jednou za čas užene a nějak z vlastního přičinění vyslouží a poté se snaží co nejlépe a nejšetrněji vrátit do původního stavu.
strana:  1 2
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+