strana:  1 2
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších

Poločas rozpadu myšlení

Karlovy ostrovy, články a fejetony.

Když světlo přichází dříve než tma a tma přichází dříve než světlo 22.3.2016     přečteno: 5129     příspěvky: 0
Možná jste to někdy také zažili. Máte živý a barevný sen, tak živý a barevný, že je to vize, na kterou nezapomenete. Nezapomenete na ni roky, desetiletí a pamatujete si ji zcela jasně celý svůj život. Když si na ni vzpomenete, vybaví se vám ve všech svých detailech. Tak hluboko se některé sny-vize, dokážou vtisknout do lidské paměti.
Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, neboť… 6.2.2016     přečteno: 4919     příspěvky: 0
Evropa má pravděpodobně v plánu stát se duhovou multikulturní velmocí, velmocí lidských práv a svobod, skvělým to místem pro život… Myšlenka krásná a vznešená. Kolik takových idejí se lidstvo již pokusilo realizovat? Kolik lidských životů už sociální experimenty stály? Asi už to nikdo nikdy nespočítá.
Po roce vánoce a rok stará sci-fi povídka: Vánoce 2022 v běžné české rodině… 9.12.2015     přečteno: 5159     příspěvky: 0
Před rokem jsem s veselou myslí, upřímnou škodolibostí a úsměvem na rtu napsal poměrně jízlivou sci-fi povídku o tom, jak by mohl vypadat vánoční den v běžné české rodince v nedaleké budoucnosti. Rok uplynul jako voda. Když jsem si svůj literární výtvor po roce přečetl, tak nevím, zda se mám zasmát, či uronit slzu…
Jak demokraticky integrovat multikulturní sektu do společnosti 24.11.2015 - aktualizováno: 26.11.2015     přečteno: 5313     příspěvky: 0
Asi budu patřit do xenofobní sekty, neboť se mi líbil projev prezidenta Miloše Zemana na Albertově… Pojem xenofobní sekta použil premiér Sobotka při své kritice prezidentova vystoupení. Co je vlastně xenofobie?
Pod plachetkou osoba - aktuální podoba a nová doba 11.10.2015     přečteno: 5059     příspěvky: 0
Kvóty nekvóty, Brusel nám stejně určí své noty. V naší zemi a vlastně v celé Evropě, tím pádem vznikne dopředu pečlivě plánovaná šťastná multikulturní společnost. Tak je to vymyšleno a tak to prostě musí být. Je potřeba začít myslet pozitivně, optimisticky na naši šťastnou budoucnost a začít se připravovat na její blízký příchod.
Jak jsem vyhrál studenou válku 4.10.2015     přečteno: 5041     příspěvky: 0
Pomalu to bude čtyřiadvacet let, co nám skončila studená válka. Ten kdo to neví, tak studená válka skončila podle dnes oficiálně prezentovaného výkladu současné a relativně nedávné historie, rozpadem Sovětského svazu. V tomto centrálním táboře socialismu se ze zcela nepochopitelných důvodů nepovedla reforma daného systému, která se šířila s menším, či větším nadšením...
Adept na Darwinovu cenu desetiletí, století, možná i tisíciletí 21.9.2015     přečteno: 5076     příspěvky: 0
Když nad tím tak přemýšlím, tak současná takzvaná uprchlická krize v Evropě mě asociuje následující situaci: USA jsou v roli jakéhosi výzkumného lékaře - badatele, který vymyslel naprosto nový a skvělý farmaceutický přípravek pro eutanazii - imigrační tsunami. Evropa pracovala ve výzkumné laboratoři, jako nadšená asistentka „hlavního lékaře“.
Tolerantně netolerantní úvaha (Nebo netolerantně tolerantní?) 4.8.2015     přečteno: 5032     příspěvky: 0
Křesťan je člověk, muslim je člověk, hinduista je člověk, buddhista je člověk, ateista je člověk. Všichni zmiňovaní jsou lidé… Tak kde je kur.. drát problém? Slovo člověk je na druhém místě za příslušností k náboženství, či spíše lépe řečeno víře. I ten ateista má své náboženství a víru, spočívající v tom, že žádná víra není a není tím pádem ani náboženství a Bůh. Kde začíná a končí tolerance?
Dva tisíce slov po 47 letech 7.6.2015     přečteno: 6943     příspěvky: 0
Včera jsem se dočetl, že zemřel Ludvík Vaculík, český publicista, který psal prózu, fejetony a známý se stal zejména svým „kontrarevolučním“ manifestem Dva tisíce slov z roku 1968. Pana Vaculíka jsem neznal a vlastně jsem nečetl žádné jeho literární dílo, kromě Dvou tisíc slov. Tento manifest, jehož vznik je posazen do Pražského jara, jsem poprvé četl někdy v 18 letech, na přelomu let 1988 - 89 v samizdatové podobě.
Doba klíčková a omalovánková 7.6.2015     přečteno: 4814     příspěvky: 1
Lidstvo prochází různými etapami vývoje. Některé období je výrazné více, jiné méně. Doba, která je poznamenána nějakou specifickou lidskou činností si pak nese název, který v sobě odráží činnost člověka v tomto civilizačním vývoji. Tak jsme si v minulosti prošli dobou kamennou, kdy lidé přišli na to, že když mydlí klackem někoho po hlavě, tak je to účinnější, pokud je na druhém konci přivázaný kus šutru.
Sedmnáct let po Googlu 25.5.2015     přečteno: 5002     příspěvky: 0
Tak náš pozemský globální vševěd Google letos oslaví sedmnáctiny… Dle lidského věku by se měl nalézat na vrcholu puberty. Asi netřeba zmiňovat, co Google vlastně je. Většina lidí na světě většinou již alespoň jednou slovo Google slyšela. Těžko říci, kolik procent světové populace má skutečně přístup na internet a kolik uživatelů internetu Google používá.
Poslední dva měsíce 13.1.2015 - aktualizováno: 25.1.2015     přečteno: 3847     příspěvky: 30
Poslední dva měsíce připomínal náš svět Papinův hrnec, ve kterém se zvyšuje teplota a tlak, při vaření globalizační polévky. Papinův hrnec většinou funguje tak, že pokud tlak dosáhne určité kritické úrovně, tak zvedne závaží pojistného ventilu na pokličce a papiňák si odfoukne. Tím se zabrání tomu, aby explodoval a napáchal nechtěné a nenapravitelné škody ve svém okolí.
strana:  1 2
seřadit od:  nejnovějších  nejstarších
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+