Karlovy ostrovy a co na nich najdete

Karlovy ostrovy, co o nich píše sám autor.

Občas takhle po ránu, přijde i nápad...
Karlovy ostrovy jsou ostrovy mého vnitřního světa v nekonečném oceánu kyberprostoru, jménem internet. Tento lidmi vytvořený a neviditelný kyberprostor opravdu připomíná rozsáhlý pozemský oceán. Kybernetický oceán, který stejně jako ten skutečný fyzický oceán, má svojí vlastní inteligenci, je živou entitou a žije si svým vlastním životem a pravidla tohoto života vytváří jakýsi vlastní "evoluční" vývoj... A tak, při plavbě tímto kybernetickým oceánem můžete narazit na Karlovy ostrovy. Záleží na Vás, kolik času na nich budete chtít strávit a jak se Vám na nich bude líbit. Najdete zde moje úvahy ztvárněné do článků a drobných fejetonů, moje vlastní fotografie, nějaké citáty, rozcestník odkazů, které pro Vás mohou, ale také nemusí být zajímavé. Pod články můžete napsat v rámci diskuze a jejich pravidel svůj názor. V průběhu času zde budou přibývat určitě další stránky. Vzhledem k tomu, že se křestním jménem jmenuji Karel, tak je patrné, že Karlovy ostrovy jsou jakýmsi mým osobním blogem. Doufám, že čas zde strávený nebudete považovat za promarněný. No pokud ano, tak musíte odplout jinam, na jiné ostrovy, kde "hraje jiná a lepší muzika"...
V podstatě se dá říci, že internetová síť je jakýmsi kolektivním vědomím a zřejmě i podvědomím, nevědomím a bůhví, jakou ještě další částí lidského kolektivního vědomí. A stejně, jako je tomu u pozemského oceánu, který umí být rozmanitý, životadárný, osvěžující, ale na druhé straně smrtelně nebezpečný a krutý, stejně je tomu s oceánem kyberprostoru. Možná je dnešní internet se všemi technickými možnostmi kyberprostoru, novodobou magií, která jakoby od dob středověku opět povstala, probudila se z ospalého polospánku, napila se lektvaru na omlazení, zhluboka se nadechla, postavila pevně na nohy a s chutí sobě vlastní vykročila zpět do lidské říše, nabídnout své služby. Jaké služby si můžeme asociovat? Tak zůstanu opět u podobenství s magií. Léčení, uzdravování a všechny kladné vlastnosti magie bílé… A stejně jako máme podobenství s magií bílou, máme podobenství s magií černou… Šíření násilí, nenávisti, úchylných nevkusností, až po to co já osobně považuji za nejhorší vlastnost, kterou vidím v ovládání lidí. Ovládání lidského myšlení systémově propracovanou propagandou. Dle mého skromného názoru nejhorší vlastnost oné pomyslné dnešní "černé internetové magie".
Svobodné myšlení a svobodná volba našeho, ale našeho skutečného, ničím nenápadně nepodsunutého a nezmanipulovaného rozhodnutí, je cestou k naší vnitřní svobodě. Ta je základním kamenem pro náš svobodný život, prakticky kdekoliv. Doufám, že na Karlových ostrovech naleznete přístav, kde občas můžete bezpečně zakotvit a naleznete trochu inspirace pro svojí vlastní cestu, prakticky kamkoliv budete chtít… Tak šťastnou plavbu!
Karel Jíra
Autor je zároveň autorem celého webu. Grafikou a šablonami počínaje, přes programování, diskusní fórum a databáze, včetně editačního systému konče.
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+