Odkazy: Kočičí svět

Karlovy ostrovy, odkazy.

Pokud jste trochu prošli Karlovy ostrovy, tak vám muselo dojít, že jsem kočkomil a vůbec milovník zvířat a přírody, jako takové. Tak je na prvním místě skupina odkazů věnovaná kočkám a kočičímu světu vůbec… Najdete zde všechny možné odkazy, které se nějakým způsobem týkají koček a všeho možného, co je s kočkami spojené. Některé odkazy jsou pro pobavení, jiné jsou o plemenech a jiné jsou užitečné pro chovatele koček. Tak přeji hezké počtení.
Kočičí naděje je útulek, ze kterého pochází má kočka Djamilka. Tou nejlepší pomocí pro jakýkoliv kočičí útulek je, když se na něj obrátíte, pokud si chcete pořídit do své domácnosti kočku a vyberete si ji mezi kočkami, které se nachází právě v útulku. A tak je, nejenom kočičí naděje, ale jakýkoliv útulek nadějí, jak pro kočky, tak i pro jejich budoucí páníčky.
Pokud hledáte kočku do své domácnosti, tedy lépe řečeno, kočku čtyřnohou, tak můžete zkusit server Kočky – on line. Na tomto serveru je poměrně velký výběr koček z mnoha kočičích útulků, napříč Českou republikou.
Chcete vědět co vám vaše kočka říká? Podívejte se do slovníku kočičích znaků.
Povahu své kočky jistě dobře znáte. Ale pokud víte datum narození a v jakém znamení se narodila, tak se můžete podívat co o povaze vaší kočky říkají hvězdy.
Kočka je odjaktěživa spojována s magií. Pokud si o tom chcete přečíst více, můžete zde.
Kočky jsou v ve starých kulturách na různých místech světa spojována s kočičím božstvem. Zde si můžete přečíst více.
Bastet je známou kočičí bohyní lásky a radosti uctívanou ve starém Egyptě. Zde si můžete počíst o ochránkyni kočičího pokolení.
Ještě jednou kočičí horoskopy. Tentokrát na určitá období, podle jednotlivých znamení.
Víte co možná o své kočce nevíte? Tak se můžete přesvědčit co víte a nevíte. Zde se to vše dozvíte...
Kočičí desatero - Helga Hofman, Monika Wegler
Motto knihy: Vše co potřebujete vědět, abyste dobře porozuměli své kočce. A opravdu je to v této knize velmi dobře napsáno...
Kočka umí spát v různých polohách. Občas by jste neřekli v jakých a na jakých místech…
Určitě máte rádi čokoládu. Ale pozor čokoláda není to pravé ořechové pro vaše čtyřnohé miláčky!
Máte svojí kočku rádi? Tak jí dopřejte láskyplnou masáž. Nebojte zvládnete to sami. Nebojte ona Vám to vrátí, jemným našlapováním a vrněním... Uvidíte, že budete potom spokojeni také. Zde se můžete podívat, jak taková kočičí masáž vypadá.
Na stránkách Šťastného kocoura najdete všechno možné. Je zde hodně informací o kočičím zdraví a najdete zde spoustu typů na přírodní léky. A to nejenom pro kočky.
V kočičím světě jsou nemoci smutnou záležitostí, stejně jako ve světě jiných tvorů. Zde najdete jakýsi základní přehled kočičích nemocí.
Hypertrofická kardiomyopatie, neboli syndrom HCM je jednou z nejzákeřnějších skrytých nemocí. Důsledkem bývá aortální tromboembolie. Bohužel mám s touto nemocí vlastní smutnou zkušenost u mé milované Čiminky.
Aortální tromboembolie bývá poměrně smutným důsledkem HCM. Bohužel je tento syndrom náhlé obrny nejdříve posuzován jako ortopedické, či neurologické poranění. Pokud u vaší kočky dojde k náhlé obrně, nemůže se postavit na zadní, či přední tlapky, tak chtějte ultrazvukové vyšetření srdíčka. Čas zde hraje důležitou roli!
Polycystická choroba ledvin – PKD je dědičné onemocnění ledvin.
Veterinární hemodialýza se provádí při selhání ledvin.
Pokud jste byli se svojí kočkou na odběru krve, tak si můžete u veterináře vyžádat výsledné hodnoty biochemického vyšetření a porovnat s údaji, které naleznete na internetu, jako třeba zde.
Lysinviral je veterinární přípravek na bázi přírodních produktů a používá se při léčbě nakažení herpesvirem – kočičí rýmou.
IRC-VET je veterinární přípravek na bázi přírodních produktů a používá se jako doplněk krmiva, při léčbě ledvinové nedostatečnosti.
Zde naleznete přehled kočičích plemen na Wikipedii.
Co nám říká Wikipedie o kočkách domácích - našich čtyřnohých miláčcích...
Co nám říká Wikipedie o plemeni Egyptské mau.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Barmské kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Burmilla.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Sokoke.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Evropské krátkosrsté kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Britské krátkosrsté kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Kartouzské kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Ocicat.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Sibiřské kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Somálské kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Habešské kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Bengálské kočky.
Co nám říká Wikipedie o plemeni Siamské kočky.
copyright  ©  Karel Jíra 2014Google+